Minden ami kocka!

Ötletek, otthon maradás esetére 2. - Könyvek

2020. április 06. - Sparky501

Mit tegyünk ha nem mehetünk sehova? Nem szabad rettegve otthon ülni és csak a híreket hallgatni. Jobb ha elveszi az ember a saját vagy a családja figyelmét, a jelenlegi rémes helyzetről. Ehhez szeretnék most pár ötletet adni, néhány sorozat, könyv, podcast, vagy YouTube csatorna képében. Igazság az, hogy a címek főleg a kockáknak fognak tetszeni (vagy még azoknak sem :D ), de szerintem bárkinek jól jön, ha messze viszi a figyelmét, egy-egy sci-fi vagy fantasy világba. Szóval lássuk az ötleteket, most a sorozatok közül;

A következő felsorolásom a könyveket fogja érinteni. Mondhatni a kedvenc könyveimet, de rajtam kívül még millióan választották őket és nem egy „bestseller” lett. Sőt lehet, hogy néhány címet már olvastatok, vagy éppen sorozat formájában már találkoztatok vele, de remélem azért tudok újat mutatni, szóval lássuk az olvasni valót;

 

H. P. Lovecraft összes művei 1.-2.-3.:

maxresdefault_3.jpg

A horror nagy öregjének az összes művét most 3 kötetben összefoglalták, és újra kiadták. Igényes borító és hatalmas terjedelem. Az olvasó eltölthet velük egy jó pár órát. Vannak benne hátborzongató mesék, illetve olyan történetek amiket olvasva érdekes látni, hogyan képzelték el akkor a holdat, holdutazást, és az idegen lényeket. Nem hiába nevezik az írót a horror egyik nagy öregjének, remekül megírt novellák, lebilincselő történetek, feszült várakozás a cselekmények végéig. S végül nem biztos, hogy megnyugvást hoz a számunkra a történet befejezése. De ez is a lényege, nem tudhatjuk, hogy mi vár ránk a sötétségben.

A kötetek címei:

- Howard Phillips Lovecraft összes művei 1.

- Howard Phillips Lovecraft összes művei 2.

- Howard Phillips Lovecraft összes művei 3.

 

Trónok harca (Game of Thrones):

statements_1275103.jpg

Az HBO sorozata által, már legtöbbek számára ismert történet, ami könyv formájában még nem ért véget. S ha minden igaz, ha véget is ér majd egyszer, nem ugyanúgy fog történni, mint ahogy a képernyőkön történt. A könyvek maguk terjedelmesek, szinte letehetetlenek, így ezek is sok időnket elveszik majd a házi karantén ideje alatt. A sorozat sajnos a játék idő végessége miatt, sok mindent gyorsan vezetett fel, sőt sokszor, nem úgy ahogy a könyvekben eredetileg történik. Jobban ki vannak fejezve a dolgok, jobban le vannak írva és jobban érthetőek, hogy mi-miért történik. Szóval annak is bátran ajánlom, aki a sorozatot már látta. Tudom, sokan vannak így, de ígérem érdemes kézbe venni a könyveket!

A kötetek címei:

- Trónok harca

- Királyok csatája

- Kardok vihara

- Varjak lakomája

- Sárkányok tánca

Vaják (The Witcher):

vajak-az-utolso-kivansag.jpg

Én az egész Witcher dologgal anno az első számítógépes játék megjelenésekor találkoztam, s rögtön a szerelmese lettem. Aztán jött a második rész és a könyv első kötete. Majd pedig a többi, így azóta sincs megállás, ami Witcher, az kell! De remélhetőleg már többen hallottak az egészről, nem csak a játékosok, hiszen a nemrég megjelent sorozat pontosan a könyveket dolgozza fel, pontosabban az elsőt. Így aki azt látta, de nem csak ők, nyugodt szívvel vehetik a kezükbe a könyveket. Ugyanolyan, sőt még nagyobb élményben lesz részük, a történeteket figyelembe véve, hála Andrzej Sapkowski lengyel írónak. Remekül mutatja be a világot, ahol különböző fajok élnek teljes egyet nem értésben, és ahol az emberek elnyomtak minden őshonos fajt, akik így a peremterületekre, a külvárosokba és az elhagyatott kietlen vidékekre szorultak vissza. Ebben a világban próbálnak életben maradni és különféle szörnyek leölésével pénzt kereső Vajákok. Miközben mindenfelől intrikák, cselszövések veszik őket körbe, sőt néha meg is próbálják őket a saját köreikbe csalni. De lesznek itt még varázslók, varázslatok és egymásnak feszülő nemzetek, sőt háború is. Remek cselekmények, remek sztori vezetés, letehetetlen könyvek, csak ajánlani tudom a könyv sorozatot!

Kötetek címei:

- Az utolsó kívánság

- A végzet kardja

- Tündevér

- A megvetés ideje

- Tűzkeresztség

- Fecske-torony

- A tó úrnője

- Viharidő

 

Hyperion Cantos:

cd0692f8993f0f05a40a72a22b941c74.jpg

Négy könyv, ketté osztva, két külön történetbe, de végül minden egybefügg. Ez a Hyperion Cantos, azaz a Hyperion, a Hyperion bukása, az Endymion és az Endymion felemelkedése. Az első két részben egy csapat vándor indul útnak, a távoli perembolygóra a Hyperion-ra. Ahol a legendás időkripták mellett egy rettegett gyilkológép, a Shrike várja őket, de végül talán magyarázatot kapnak számos kérdésükre, ami talán a világ és a galaxis sorsát is eldöntheti. A másik két könyvben egy Endymion nevű pásztor történtét követhetjük figyelemmel, amit egy fiatal lány vándorlását kell hogysegítse, miközben a széthullott Hegemónia romjain felemelkedett egyház és a hadserege próbálja meg őket megtalálni és végül megsemmisíteni. Lebilincselő történet, hihetetlen kalandokkal, megszerethető szereplőkkel, egy jövőbeli világban, s mindez négy letehetetlen kötetben, Dan Simmons-tól.

Kötetek címei:

- Hyperion

- Hyperion bukása

- Endymion

- Endymion felemelkedése

 

De utószóként még annyit, hogy bár legyen is szó bármelyik könyvről, az olvasás sohasem elvesztegetett idő. Az olvasás mindig segít kikapcsolódni és megerősíteni a képzelőerőnket. Szóval akár ezen címek közül, vagy bármely más könyvet is válasszuk, én csak biztatni tudok mindenkit, hogy hajrá!   

A bejegyzés trackback címe:

https://hexahedron.blog.hu/api/trackback/id/tr2215595772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.